Přírodní kosmetika bez chemie a v souladu s přírodou

Chemické látky. Ač si to neuvědomujeme, jsme jimi dočista obklopení a denně je používáme, čímž velmi zatěžujeme okolní přírodu. Napadlo vás někdy, že ani pro lidský organismus nejsou chemické sloučeniny zrovna prospěšné, ba naopak? Co takhle začít věřit pozitivním účinkům přírody a vyzkoušet přírodní kosmetiku?

Přírodní kosmetika není určena pouze lidem myslící na naši planetu. Obsahuje minimum umělých látek, což velmi snižuje riziko alergických reakcí a je tedy vhodná pro osoby s nesnášenlivostí chemických látek či s citlivou pokožkou.

Vaše pleť bude díky přírodní kosmetice jemná a nejen, že bude vypadat zdravě – opravdu zdravá bude! Již se nemusíte potýkat s komplikacemi, které způsobují chemické látky, jako je například předčasné stárnutí pleti.

Můžete začít od toho nejběžnějšího ve vaší koupelně a zakoupit si například přírodní mýdla. Ta jsou vyráběna na rostlinné bázi, často obohacena o éterické oleje, které vás omámí svou krásnou vůní. Přírodní mýdla neobsahují žádné složky na bázi ropy ani živočišné tuky.

Ropu byste marně hledali i ve výrobcích nabízených v kategorii ekologická drogerie. Zde si můžete vybrat pro přírodu zcela neškodné prací prášky a mycí prostředky. Jsou zcela biologicky rozložitelné, nemusíte se ale bát, že by díky přírodní povaze ztratily dokonalé mycí účinky.

A  nakonec ještě jedno pozitivum: produkty přírodní kosmetiky a ekologické drogerie samozřejmě nejsou testovány na zvířatech! Proč tedy dávat přednost chemii, když můžete podporovat svobodu zvířat, obnovu přírody a navíc se budete moci těšit ze zdravé pokožky, nezničené umělými složkami v kosmetice?

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *